Get Adobe Flash player

teretanaПочетак развоја трстеничког спорта се везује за период непосредно после Првог светског рата када је у Трстеник стигла прва фудбалска лопта и основан фудбалски клуб ''Хајдук Вељко''. У то време Трстеничани одржавају такмичења и у пливању, веслању, скоковима с моста. Од тада до данашњих дана спорт у Трстенику је постао разноврснији и успешнији: чини га преко седамдесет клубова који се такмиче на свим нивоима.

Спортско-рекреативни центар „Трстеник“ се налази у врло пријатном амбијенту поред Мораве и садржи терене за фудбал, балон салу, кошарку, одбојку, тенис, мини-пич терен, терен за одбoјку на песку, балон-салу, теретану на отвореном и комплекс отворених базена - мини аква парк.

Комплекс отворених базена-мини аква парк садржи олимпијски базен и два базена за децу. Базени за децу су опремљени тобоганом-корњачом и воденим печуркама за најмлађе посетиоце и воденом кулом која садржи три тобогана за нешто старије малишане: тобоган „турбо слајд“ (дужина 10,8 метара), тобоган „супер слајд“ (дужина 10,8 метара) и тобоган „кидс опен слајд“ (дужина 26,26 метара). Комплекс је опремљен угоститељским објектом за служење пића и брзе хране, лежаљкама, тушевима и сунцобранима. Пружа могућност целодневне забаве и рекреације за целу породицу.

Спортска хала у Трстенику може да прими близу 1300 посетилаца и место је одржавања спортских, културних и забавних догађаја.

У најзначајније спортске објекте убраја се и туристичко спортски аеродром о коме се брине Аеро-клуб ''Трстеник''. Поред редовних активности као што су падобранство, моторно летење, једриличарство и моделарство, клуб организује и школе истих, као и Аеро митинге и друге манифестације.

Посебно је занимљиво организовање туристичких летова са панорамским разгледањем града и околине.

sp1_m akva ao4_m