Get Adobe Flash player

Разноликом природом, занимљивим обичајима и занатима, добрим и вредним људима, добрим винима и богатом совром, трстеничка села освајају на први сусрет.

У селу Брезовица туристи су радо виђени већ дужи низ година. Сакупљање шумских плодова и лековитог биља, шетње Озонским стазама, купање у базену или упознавање са старим и скоро заборављеним занатима и обичајима су активности које се нуде гостима.

brezovica_2_m brezovica_3_m brezovica_4_m

Туристичко угоститељска кућа ''Брезовица'' располаже са 10 лежајева, рестораном са 40 седишта, као и отвореним базеном који се пуни изворском водом.

Контакт: 036 641 333; e-mail: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели

Етно село ''Ракезићи'' се простире на 5 хектара породичног имања и садржи: ресторан, кућу за одмор и преноћиште, музеј и аутентичне брвнаре старе више од сто година. Има укупно осам лежајева, од тога две двокреветне собе и две собе са француским креветима. Свака соба садржи: тв, климу, грејање и купатило.

1_m etno-selo-rakezici-07_m p4290575_m

Контакт: 036 651 428; e-mail: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели

Двориште Николића у селу Јасиковица располаже кућом, подрумом за дегустацију локалних вина, местом за припрему роштиља и печења и аутетичном пекаром од блата за печење хлеба. У оквиру пространог дворишта налази се прелепа позорница где домаћин, познати новинар и аутор ''Шаренице'', Жика Николић, за госте и мештане приређује забавне програме. Кућа располаже са четири кревета у две собе и библиотеком, а спавање је на душецима пуњеним кукурузном шашом.

 1_m  3_m  2_m

Контакт: 037 733 186; 733 510

У домаћинству Код Жикиног комшије су за госте који воле мир и тишину сеоског живота, припремили 5 лежајева у две двокреветне и једној једнокреветној соби. Рустични амбијент прилагодили су потребама савременог туристе: док одмарате на сламарици, на располагању Вам је бежични интернет. Ипак, наша препорука је шетња до околног видиковца или посета локалној винарији у суседном селу Бучје.

Можете се одлучити за пун пансион или за варијанту самосталног припремања хране.

 1_m  2_m  3_m

Контакт: 037 733 510; 733 010; e-mail: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели

Цветни Ћуковац је права оаза тишине, скривено место у које су усађени љубав према цвећу и животињама. Смештај је погодан за породице са децом које би овде уживале у дружењу са псом, коњима, кокама. У знак добродошлице, љубазна домаћица ће Вас послужити медом и домаћом ораховачом.

2_m 1_m 3_m

Контакт: 037 479 400; e-mail: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели

Вртна чаролија у Малој Дренови налази се десетак километара од манастира Каленић, у крају познатом још и по вредним калемарима. Рестаурација старих комада намештаја, покућства, оруђа је занат који ће млади домаћини велокодушно поделити са гостима. На породичној фарми краве и овце се свакодневно изводе на испашу.

Смештај је на бази пансиона у две собе са француским лежајем.

1_m 3_m p3090060_m

Контакт: 063 8559 632; e-mail: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели

Природне лепоте краја, богата културна баштина, традиционални занати, добра кухиња и гостољубиви домаћини чине да се овдашњи боравци дуго памте и препричавају.