Get Adobe Flash player

Na_moravi_13

Почетна Незапамћени одзив гостију на Светог Трифуна

Незапамћени одзив гостију на Светог Трифуна

sv_trifunУ Трстенику на Светог Трифуна никад више посетилаца. Ресторан „Клуб“ је 14. фебруара био препун винара и љубитеља вина. Дегустирало се, размењивала су се искуства, славило се и вино и љубав. 
Манифестацији се одазвало 16 излагача, одличних винара са подручја Жупе, Левча и трстеничке општине. Подељено је чак 33 златне, сребрне и бронзане медаље, и 3 плакете за изузетан допринос развију виноградарства и винарста. Винарије које су већ дужи низ година на винској и туристичкој мапи Србије, „Стемина“ из Трстеника, „Милосављевић“ из Бучја и „Виногради Николић“ из Виткова, добили су мајсторска писма за вински туризам. 
У културно уметничком програму учествовали су: КУД „Запис“ и КУД „Учитељ Момир“ из Риљца, јединствене и популарне „Лејке“- дувачи у тикве, сомелијер Мина Пантић и Мика Дајмак, новинар и колумниста, аутор многих кувара и књиге „Оно што морате да знате о вину“. Манифестацију је отворио Милић Павловић, председник Скупштине општине Трстеник, подсетивши на дугу традицију гајења винове лозе и значај вина за наш крај.
svtrifun1_m svtrifun4_m svtrifun2_m