Get Adobe Flash player

Na_moravi_13

У ТОКУ СУ ДАНИ НА МОРАВИ

1_mТрадиционална изложба фотографије Трстеник на Морави 2005-2012. отворена је 12. августа у потпуно новом амбијенту на градској плажи. Аутор изложбе је Радмило Филиповић, а изложбу чини преко 200 документарних фотографија које прате ову манифестацију из године у годину. Отварање изложбе је пратило песничко вече удружења „Моравски токови" и њихових гостију. Изложба ће бити отворена до 18.августа.
У оквиру манифестације „Трстеник на Морави 2013" од 12. до 14. августа на базену су одржане Игре на води. Осим домаћих екипа, такмичиле су се и екипе из Крушевца, Варварина, Јагодине и Врњачке Бање. Прва два места освојиле су трстеничке екипе, и то прво место „Трстеничани" и друго екипа „Чарапани". Игре на води су биле врло посећене. Настављају се у Врњачкој Бањи, где ће трстеничку екипу под називом Туристичка организација општине Трстеник представљати најбољи такмичари две првопласиране екипе из Трстеника.
Свечано отварање „Трстеника на Морави" уприличено је 14. августа од 20:15 часова. У перформансу ''Пловидба под бакљама'' учествовали су витезови и госпе удружења ''Јеринин град'' и чамџије из Трстеника. Том приликом председнику Скупштине општине Милићу Павловићу симболично је уручена повеља града на чување. У културно уметничком делу програма учествовали су Јована Цураковић, ученица Музичке школе „Корнелије Станковић" са песмом „Ој Мораво, моје село равно", Верољуб Вукашиновић са песмом „Прими ме, Мораво" и КУД Прва петолетка са Играма из нашег краја и са овогодишњим наступом са Врњачког карневала. Гост свечаног отварања била је Милица Миленковић из Републичке дирекције за воде, координатрор за обележавање Дана Дунава. Крај програма обележио је ватромет.
Након финалне вечери Игара на води, на базену је уследио концерт Александре и Немање, врло квалитетних извођача и финалиста серијала „ Ја имам таленат".
На шеталишту Бедем је 15. августа организована радионица за децу предшколског узраста под називом „Мисли еко и постаћеш нешто и неко". Аниматор Иван и другари маскирани у костиме кловнова и разних животиња су деци приредили и едукативни и забавни програм. Након радионица трстенички глумци су на градској плажи, на одушевљење све деце, одиграли представу „Како су се волеле две жабе".
Посетиоце Трстеника вечерас у 20 часова очекује концерт КУД-а „Прва петолетка" са гостима и позоришна представа „Кабаре Ки" у извођењу Трстеничког позоришта.
Посетиоце Трстеника за викенд, 17. и 18. августа, очекују традиционалне дисциплине Чорбијада, Трка чамаца, пливачки маратон, беби маратон и други садржаји.

3_m


2_m
4_m